sałatka witaminowa z escarole
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Moje jabłko, Wytnij rdzeń z nasionami, pokrój w kostkę.
2. Obieramy marchewki i seler, kroimy również w drobną kostkę.
3. Obierz rzodkiewkę, pokrój w kostkę proporcjonalnie do pozostałych składników. 
4. Radicchio, liście sałaty i escarole umyć, osuszyć, posiekać nożem.
5. Szalotki obieramy, kroimy losowo, wkładamy do miski blendera.
6. Wlej ocet i oliwę z oliwek do miski z cebulą, dodaj miód, musztardę Dijon, sól, pieprz, ubij, aż będzie gładka.
7. W salaterce układamy jabłko, marchewkę, & amp; nbsp; seler, rzodkiewkę, a także radicchio, sałatę i escarole, podlewamy przygotowanym dressingiem, mieszamy.
podawaj natychmiast.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Radicchio - 23 kcal/100g
- Escarole - 16 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal / 100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g