Kremowa zupa z kopru włoskiego
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
umyj i obierz warzywa. Posiekaj cebulę i koper włoski.
podgrzej olej roślinny na patelni, smaż w nim koper włoski i cebulę przez 7-10 minut, ciągle mieszając. Dodaj przyprawy do smaku (jeśli chcesz), sól, pieprz. Dodaj bulion i gotuj przez 10-15 minut na małym ogniu. Koper włoski powinien stać się miękki.
ostudź zupę i ubij blenderem, aż będzie gładka. Wlać śmietanę (można zastąpić kwaśną śmietaną).
kremową zupę można lekko podgrzać przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g