Kremowa zupa z kopru włoskiego

fantazyjna zupa, którą na pewno pokochasz!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 36 % 4 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

umyj i obierz warzywa. Posiekaj cebulę i koper włoski.

podgrzej olej roślinny na patelni, smaż w nim koper włoski i cebulę przez 7-10 minut, ciągle mieszając. Dodaj przyprawy do smaku (jeśli chcesz), sól, pieprz. Dodaj bulion i gotuj przez 10-15 minut na małym ogniu. Koper włoski powinien stać się miękki.
ostudź zupę i ubij blenderem, aż będzie gładka. Wlać śmietanę (można zastąpić kwaśną śmietaną).

kremową zupę można lekko podgrzać przed podaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy