Adriatycka zupa rybna

pyszna zupa rybna pochodzi ze słonecznego wybrzeża Włoch!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 12 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 30 % 7 g
111 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

aby przygotować tę egzotyczną zupę, potrzebujemy dość egzotycznej ryby. Ale co zrobić, to włoskie jedzenie i wymaga odpowiednich składników. Ale pomimo złożoności Polecam wszystkim spróbować tej wspaniałej zupy. Przepis kulinarny tej zupy wydaje się skomplikowany, ale tak naprawdę nie jest.
najważniejszą rzeczą w tym daniu jest bulion rybny. Zajmijmy się nim najpierw.
w dużym garnku umieścimy pokrojoną cebulę oraz kości i głowy ryby bez skrzeli. Dodaj tam seler, liść laurowy i wlej dwa litry wody. Doprowadzić do wrzenia i usunąć pianę. A następnie kontynuuj gotowanie, aż bulion będzie gotowy, około 30-40 minut.
drobno posiekaj resztę cebuli i umieść ją na patelni z rozgrzanym olejem. Smażyć cebulę na złoty kolor i włożyć ocet na patelnię. Kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty. Następnie dodaj pomidory, trochę cukru, soli i pieprzu. Dusić na małym ogniu przez kolejne 15 minut, a smażenie jest gotowe.
w międzyczasie, jeśli bulion jest już gotowy, przecedź go przez bardzo drobne sito do garnka, aby oddzielić kości ryb.
dodaj opiekanie do garnka z bulionem. Doprowadź zupę do wrzenia. Następnie dodaj do zupy kawałki WSZYSTKICH rodzajów ryb, łyżkę zieleni, kalmary, zagotuj.
zrób tosty z chleba, podziel je na małe kawałki i ułóż na talerzach. Gdy zupa jest ugotowana, wlej ją. Na wierzchu dodaj pozostałą pietruszkę do talerzy i Adriatycka zupa rybna jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Okoń morski wędzony na gorąco - 175   kcal/100g
  • Okoń morski gotowany - 112   kcal/100g
  • Okoń morski świeży - 117   kcal/100g
  • Okoń morski duszony - 120   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 180   kcal / 100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 103   kcal/100g
  • Okoń rzeczny - 109   kcal/100g
  • Okoń rzeczny świeży - 82   kcal/100g
  • Okoń rzeczny nadziewany - 130   kcal/100g
  • Flądra wędzona na gorąco - 192   kcal/100g
  • Flądra gotowana - 103   kcal/100g
  • Flądra świeża - 83   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal / 100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal / 100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal / 100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal / 100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal / 100g

Podobne przepisy