skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować tę egzotyczną zupę, potrzebujemy dość egzotycznej ryby. Ale co zrobić, to włoskie jedzenie i wymaga odpowiednich składników. Ale pomimo złożoności Polecam wszystkim spróbować tej wspaniałej zupy. Przepis kulinarny tej zupy wydaje się skomplikowany, ale tak naprawdę nie jest.
najważniejszą rzeczą w tym daniu jest bulion rybny. Zajmijmy się nim najpierw.
w dużym garnku umieścimy pokrojoną cebulę oraz kości i głowy ryby bez skrzeli. Dodaj tam seler, liść laurowy i wlej dwa litry wody. Doprowadzić do wrzenia i usunąć pianę. A następnie kontynuuj gotowanie, aż bulion będzie gotowy, około 30-40 minut.
drobno posiekaj resztę cebuli i umieść ją na patelni z rozgrzanym olejem. Smażyć cebulę na złoty kolor i włożyć ocet na patelnię. Kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty. Następnie dodaj pomidory, trochę cukru, soli i pieprzu. Dusić na małym ogniu przez kolejne 15 minut, a smażenie jest gotowe.
w międzyczasie, jeśli bulion jest już gotowy, przecedź go przez bardzo drobne sito do garnka, aby oddzielić kości ryb.
dodaj opiekanie do garnka z bulionem. Doprowadź zupę do wrzenia. Następnie dodaj do zupy kawałki WSZYSTKICH rodzajów ryb, łyżkę zieleni, kalmary, zagotuj.
zrób tosty z chleba, podziel je na małe kawałki i ułóż na talerzach. Gdy zupa jest ugotowana, wlej ją. Na wierzchu dodaj pozostałą pietruszkę do talerzy i Adriatycka zupa rybna jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal/100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal / 100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Flądra wędzona na gorąco - 192 kcal/100g
- Flądra gotowana - 103 kcal/100g
- Flądra świeża - 83 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal / 100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal / 100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal / 100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Barwena gotowana - 115 kcal/100g
- Barwena świeża - 124 kcal / 100g