Uprząż
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
więc pierwszą rzeczą do zrobienia jest wyczyszczenie tego, co należy wyczyścić, i umycie tego, co należy umyć. Przepuszczamy warzywa, z wyjątkiem ostrej papryki i czosnku, przez maszynę do mięsa. Bardzo mocno podgrzej olej roślinny i ostrożnie wlej go do przygotowanych warzyw. Podpalamy. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, najważniejsze jest, aby się nie przypalić. Po 40 minutach, po rozpoczęciu gotowania, dodaj sól, cukier. Po rozpuszczeniu dodaj posiekany czosnek i drobno posiekaną ostrą paprykę. Gotuj przez kolejne 15 minut. Na gorąco wkładamy do wysterylizowanych słoików i zwijamy.
lepiej jest jeść tę sałatkę z daniami mięsnymi-dodaje pikanterii nawet znanym potrawom.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g