skład / składniki
gotowanie krok po kroku
prawdopodobnie każdy z nas w duszy jest słodki! Dlatego postanowiłem zademonstrować swój kulinarny przepis na robienie sorbetu w domu!
przygotowanie takiego jedzenia jest bardzo proste. Najpierw musisz ugotować słoik skondensowanego mleka. Chociaż teraz w sklepach można znaleźć gotowe. Ale jeśli zdecydujesz się go ugotować, będziesz musiał poczekać 2 godziny.
1 część. Podpalamy mały rondel i wlewamy tam mleko. Mieszając, dodaj kakao i rozpuść je całkowicie w mleku. Włóż masło do powstałej mieszanki. Gdy tylko masło się rozpuści, zdejmij z ognia i ostudź. Następnie dodaj gotowane mleko skondensowane.
2 część. W osobnym dużym głębokim talerzu musisz pokruszyć ciasteczka. Ciasteczka najlepiej łamać na kawałki. Nie polecam używania blendera, ponieważ okażą się okruchy. Dodaj orzechy włoskie i rodzynki do ciasteczek (opcjonalnie).
wlej przygotowaną mieszankę mleka do powstałej masy cienkim strumieniem, ciągle mieszając!
powstałą owsiankę wkładamy do plastikowej torby w formie rolki. Sorbet wkładamy do lodówki na 3-4 godziny!
nasz domowy sorbet jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g