skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oferuję przepis bez dokładnej ilości składników, ponieważ za każdym razem gotuję wszystko w nowy sposób. Na przykład nie dodaję cukru do owsianki, ale dzieci muszą go osłodzić.
Krok 2:
Nawiasem mówiąc, dzieci, dla których kasza gryczana jest po prostu niezbędna, ta owsianka z pewnością przypadnie do gustu! Kasza gryczana,
Krok 3:
Wlej na suchą, gorącą patelnię i smaż na złoty kolor3 minuty (nie myj kaszy!).
Krok 4:
Wlej dwa razy więcej wody niż gryka do rondla i zagotuj
Krok 5:
Teraz sól i wlej kaszę gryczaną, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj kaszę gryczaną do miękkości przez około 20 minut. Nie zapomnij okresowo mieszać owsianki
Krok 6:
Minut 5 minut przed gotowaniem dodaj masło do owsianki
Krok 7:
I dobrze wymieszaj
Krok 8:
Przed podaniem układam kaszę gryczaną na talerzach
Krok 9:
Dodaj ciepłe mleko i cukier do smaku
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g