skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować ten pyszny posiłek na zimę, musisz: obierz słodką paprykę, umyj ją i włóż do rondla. Zielone pomidory obrać, umyć, pokroić w plasterki, nałożyć na paprykę. Następnie dodaj cebulę wcześniej obraną i pokrojoną w plasterki do rondla, dodaj również ogórki umyte i pokrojone w plasterki, posiekaną białą kapustę i marchewkę pokrojoną w plasterki.
wymieszaj mieszaninę warzyw, sól i odstaw na 20 minut. Zagotuj wodę, ocet 8%, cukier granulowany, sól i czarny pieprz i włóż wyciśniętą mieszankę warzyw do wrzącej solanki. Szybko napełnij słoiki mieszanką warzyw. Ponownie zagotuj solankę i zalej mieszankę warzywną wrzącą. Zamknij słoiki pokrywkami, pozwól im ostygnąć, po ostygnięciu umieść w zimnym miejscu.
sałatka warzywna "Assorted" - gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g