76 kcal
4 days
Łatwy w przygotowaniu, Królewski w smaku! Suszony zapach według tego przepisu
16 kcal
2 days
Najsmaczniejsze, proste, apetyczne, pikantne! Lekko solone ogórki gotowane na
166 kcal
1 day15 minutes
Niesamowicie delikatny, miękki, soczysty i pyszny! Lekko solony różowy łosoś Pod
218 kcal
11 days
Piękne, pikantne, apetyczne, na wakacje i każdego dnia! Balik wieprzowy gotowany
138 kcal
12 hours
Przydatne, apetyczne, na świątecznym stole! Lekko solony różowy łosoś,
12 kcal
3 days
Soczyste, pachnące, pikantne, jasne, na świątecznym stole! Pomidory po ormiańsku
52 kcal
4 hours
Pyszne, apetyczne, pikantne, szybkie! Kapusta prowansalska instant to jedna z
183 kcal
1 day40 minutes
Pyszna, zdrowa i wszechstronna przekąska! Solenie łososia w domu to bardzo
184 kcal
3 days
Ta ryba po prostu rozpływa się w ustach! Świetna przekąska na wakacje!
294 kcal
3 days1 hour35 minutes
Przygotuj pyszny domowy smalec! Rodzina doceni!
22 kcal
14 days1 hour
Oryginalne, pachnące, pikantne, najsmaczniejsze! Solenie grzybów na zimę na
77 kcal
3 days20 minutes
Lubisz pikantne? Następnie przygotuj zieloną adżikę!
364 kcal
1 day
Łatwy przepis na bardzo pikantny smalec. Daria autor przepisu
7 kcal
2 days
Proste, ze zwykłych potraw, pikantny smak! Ogórki na gorąco na zimę, solone
89 kcal
1 day4 hours
W pośpiechu, bardzo szybki, prosty i niesamowicie pyszny! Śledź, solony w domu,
14 kcal
3 days
Chrupiące, pikantne pikle z lekką kwaskowatością! Chrupiące, pikantne pikle
11 kcal
1 day
Chrupiące, pachnące, pyszne ogórki! Istnieje wiele sposobów na przygotowanie
65 kcal
10 hours
Ze zwykłych produktów, pyszna przekąska na każdy dzień! Wieprzowina w łuskach
Opis
Dobre solenie wymaga obecności gruboziarnistej soli kamiennej lub soli kuchennej. Stosowanie jakichkolwiek innych soli nie jest ściśle zalecane. Za pomocą soli powstaje roztwór soli, w którym umieszcza się produkty do przechowywania. Cały wynik procesu zależy od tego, czy roztwór jest wykonany prawidłowo. Konkretny rodzaj żywności ma swoje własne normy solenia, które należy przestrzegać, aby uzyskać dobrej jakości pikle.