śledzie marynowane w occie

pikantna i przepyszna przekąska na rodzinny obiad i przyjęcia.
ValentinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 15 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 7 % 2 g
158 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 9 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

śledzie (lody) myjemy, myjemy, kroimy na kawałki, wawrzyn na dnie słoika.liść, ziarna pieprzu, wkładamy tam naszego śledzia.

następnie dodaj sól, cukier, ocet do słoika i zamknij pokrywkę i odwróć co godzinę (od pokrywki do dołu iz powrotem).

możesz zastąpić wszystkie te składniki sosem sojowym - po prostu polej nim śledzia. Ale to już do woli.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy