śledzie marynowane w occie
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
śledzie (lody) myjemy, myjemy, kroimy na kawałki, wawrzyn na dnie słoika.liść, ziarna pieprzu, wkładamy tam naszego śledzia.
następnie dodaj sól, cukier, ocet do słoika i zamknij pokrywkę i odwróć co godzinę (od pokrywki do dołu iz powrotem).
możesz zastąpić wszystkie te składniki sosem sojowym - po prostu polej nim śledzia. Ale to już do woli.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g