skład / składniki
metoda gotowania
sałatka warzywna "Solniczka" to bardzo smaczna przekąska na zimę! Będzie w tym czasie zarówno na wakacje, jak i na codzienne jedzenie. Wziąłem ten przepis kulinarny od mojego przyjaciela, ponieważ odwiedziłem ją, spróbowałem tej sałatki, bardzo mi się podobało, że po powrocie do domu ugotowałem ją dla mojej rodziny na zimę! To jedzenie jest pyszne i zdrowe! Sałatka jest przygotowywana bardzo prosto i szybko. Wszystkie warzywa należy pokroić na małe kawałki. Następnie należy doprawić powstałą sałatkę solą stołową, olejem roślinnym i wszystko wymieszać. Następnie gotuj na wolnym ogniu przez godzinę. Pod koniec duszenia dodaj ocet, najpierw rozcieńczając go w pół szklanki wody.
włóż gorącą, duszoną masę do wstępnie wysterylizowanych słoików i zwiń. Odwróć słoiki, aż ostygną. Podana liczba składników daje sześć puszek o pojemności 0, 7 litra. Gdy sałatka ostygnie, wyjmij słoiki do przechowywania w zimnym miejscu.
Sałatka "Solniczka" - gotowa, będzie doskonałym dodatkiem do każdego dania zimowego stołu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g