Małosolny łosoś z solą cukier Lavrushka

miłośnicy ryb zostaną podbici! Proste, szybkie i gustowne! Nie tak dawno temu moi rodzice przekazali mój mąż i ja duży kawałek świeżego łososia. Postanowiłem po prostu go posolić, ponieważ małosolny łosoś może być zarówno składnikiem porannej kanapki, jak i zimną przekąską na świątecznym stole. Teraz powiem ci ten prosty przepis kulinarny na tę przekąskę.
MillaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 21 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
138 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zaczynamy od dokładnego umycia ryby i, jeśli to konieczne, oczyszczenia jej, dobrego wysuszenia. Następnie pokrój rybę na cienkie warstwy o grubości około połowy do jednego centymetra. Teraz dobrze wymieszaj sól i cukier granulowany. Następnie pocieramy łososia tą mieszanką. Teraz kładziemy rybę na desce do krojenia cienką warstwą, następnie układamy liść laurowy, a następnie ponownie układamy warstwę ryby i liść laurowy na wierzchu i tak dalej. Kiedy cały łosoś zostanie przeniesiony w ten sposób, zawiń go w pergamin, włóż do talerza i włóż do lodówki na około dwa do trzech dni. Po tym czasie ryby można jeść! Łosoś okazuje się bardzo smaczny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy