Małosolny łosoś z solą cukier Lavrushka
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od dokładnego umycia ryby i, jeśli to konieczne, oczyszczenia jej, dobrego wysuszenia. Następnie pokrój rybę na cienkie warstwy o grubości około połowy do jednego centymetra. Teraz dobrze wymieszaj sól i cukier granulowany. Następnie pocieramy łososia tą mieszanką. Teraz kładziemy rybę na desce do krojenia cienką warstwą, następnie układamy liść laurowy, a następnie ponownie układamy warstwę ryby i liść laurowy na wierzchu i tak dalej. Kiedy cały łosoś zostanie przeniesiony w ten sposób, zawiń go w pergamin, włóż do talerza i włóż do lodówki na około dwa do trzech dni. Po tym czasie ryby można jeść! Łosoś okazuje się bardzo smaczny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g