skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przetwarzamy rybę. Z filetów z pstrąga ostrożnie usuń duże podłużne pestki pęsetą kuchenną. Odetnij również żeberka ryby bardzo ostrym nożem. Następnie skrop przygotowany filet koniakiem.
Krok 2:
Solim pstrąg. Teraz posyp rybę solą, a raczej wytrzyj ją ze wszystkich stron. Następnie dodaj trochę cukru. Złóż papierowy ręcznik kuchenny na kilka warstw, połóż rybę na tej serwetce, aby skóra pozostała na powierzchni. Przykryj rybę folią spożywczą na wierzchu i owinąć ją szczelnie.
Krok 3:
Oczyść sól i zdejmij skórę z pstrąga. przetrzyj rybę serwetką umieść rybę w naczyniu i umieść w zimnym miejscu, a najlepiej w lodówce, co najmniej 5-6 godzin, a najlepiej przez całą noc. Następnie rozwiń rybę, spłucz pod zimną bieżącą wodą, aby zmyć nadmiar soli. Następnie osusz rybę ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża bardzo ostrożnie zdejmij skórę z ryby i pokrój ją w cienkie plasterki.
Krok 4:
Podawaj lekko solonego pstrąga. Przygotowane plastry ryby pięknie układają się na talerzu do serwowania. Możesz owinąć kawałki ryby w postaci róż. Podawaj taką rybną przekąskę na stole najlepiej dekorując ją wstępnie posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
lekko solony pstrąg to świetna Francuska przekąska na mocne i niezbyt mocne alkohole. Przygotowanie takiej ryby w domu jest łatwe. Smak potrawy jest najdelikatniejszy, aromat jest po prostu niezapomniany. Radzę wszystkim skorzystać z tego przepisu, najważniejsze jest przestrzeganie wszystkich zaleceń i wskazówek. A potem, drogie hostessy, wszystko się ułoży!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g