pstrąg lekko solony na koniaku

proponuję lekko solonego pstrąga, świetny przepis! Koniak nada rybom wyjątkowy połysk i pikantny smak. Ponadto zabije wszystkie zarazki na rybach. Nie możesz oszczędzać soli i nie bać się soli, ponieważ pstrąg nie wchłonie więcej niż sól. Talerz ryb można również ozdobić oliwkami lub oliwkami.
IrinaslavgorodskayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 50 % 10 g
103 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przetwarzamy rybę. Z filetów z pstrąga ostrożnie usuń duże podłużne pestki pęsetą kuchenną. Odetnij również żeberka ryby bardzo ostrym nożem. Następnie skrop przygotowany filet koniakiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Solim pstrąg. Teraz posyp rybę solą, a raczej wytrzyj ją ze wszystkich stron. Następnie dodaj trochę cukru. Złóż papierowy ręcznik kuchenny na kilka warstw, połóż rybę na tej serwetce, aby skóra pozostała na powierzchni. Przykryj rybę folią spożywczą na wierzchu i owinąć ją szczelnie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oczyść sól i zdejmij skórę z pstrąga. przetrzyj rybę serwetką umieść rybę w naczyniu i umieść w zimnym miejscu, a najlepiej w lodówce, co najmniej 5-6 godzin, a najlepiej przez całą noc. Następnie rozwiń rybę, spłucz pod zimną bieżącą wodą, aby zmyć nadmiar soli. Następnie osusz rybę ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża bardzo ostrożnie zdejmij skórę z ryby i pokrój ją w cienkie plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podawaj lekko solonego pstrąga. Przygotowane plastry ryby pięknie układają się na talerzu do serwowania. Możesz owinąć kawałki ryby w postaci róż. Podawaj taką rybną przekąskę na stole najlepiej dekorując ją wstępnie posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

lekko solony pstrąg to świetna Francuska przekąska na mocne i niezbyt mocne alkohole. Przygotowanie takiej ryby w domu jest łatwe. Smak potrawy jest najdelikatniejszy, aromat jest po prostu niezapomniany. Radzę wszystkim skorzystać z tego przepisu, najważniejsze jest przestrzeganie wszystkich zaleceń i wskazówek. A potem, drogie hostessy, wszystko się ułoży!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy