pstrąg lekko solony w soku pomarańczowym
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój rybę na filety ze skórą, ostrym nożem. Usuń część żebrową nożem i pozostałymi kośćmi za pomocą pincety.
Krok 2:
Wyciśnij sok pomarańczowy. Napełnij je rybą. Posyp cukrem. Wlać część soli pod filet, posypać resztą na wierzchu i natrzeć całą powierzchnię ryby. Kładziemy koperek na pstrągu. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 20 godzin.
Krok 3:
Wyjmij rybę i spłucz zimną, przegotowaną wodą, wytrzyj do sucha. Nasz pstrąg jest gotowy. Dziękuję za przeczytanie i obejrzenie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g