pstrąg lekko solony w soku pomarańczowym

elegancki, smaczny, a nawet romantyczny-spróbuj wkrótce! Pokochasz delikatny, niezwykły i pikantny smak tego dania.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 14 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 16 % 3 g
86 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój rybę na filety ze skórą, ostrym nożem. Usuń część żebrową nożem i pozostałymi kośćmi za pomocą pincety.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyciśnij sok pomarańczowy. Napełnij je rybą. Posyp cukrem. Wlać część soli pod filet, posypać resztą na wierzchu i natrzeć całą powierzchnię ryby. Kładziemy koperek na pstrągu. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 20 godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij rybę i spłucz zimną, przegotowaną wodą, wytrzyj do sucha. Nasz pstrąg jest gotowy. Dziękuję za przeczytanie i obejrzenie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy