lekko solone steki z różowego łososia

doskonały przysmak i przystawka na świąteczny stół! Solony zgodnie z tym przepisem różowy łosoś okazuje się pyszny po królewsku! To najlepszy przepis ze wszystkich, które wypróbowałem, więc zatrzymałem się na nim od dawna, czego nigdy nie żałowałem. Radzę ci spróbować.
TateeeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 20 g
tłuszcze 22 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
140 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dowiedziałem się o tym, jak ugotować lekko solonego różowego łososia z programu telewizyjnego o życiu polarników. Od tego czasu ten przepis na solenie małosolnego różowego łososia pojawił się w moim specjalnym zeszycie dla moich ulubionych smakołyków. Potrzebujemy ryb, soli, cukru i czystej gazy złożonej w kilku warstwach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nie ma żadnych szczególnych trudności w przygotowaniu lekko solonego różowego łososia. Przygotowujemy rybę: odcinamy głowę, przecinamy brzuch i wyjmujemy wnętrzności. Jeśli różowy łosoś jest mały, nie trzeba go przecinać na pół. Zwykle wybieram to w celu solinia go w całości - bardziej mi się podoba. Przygotowaliśmy rybę, a teraz mieszamy cukier z solą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pocieramy tuszę różowego łososia od zewnątrz i od wewnątrz przygotowaną mieszanką soli i cukru.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lekko zwilż kilka warstw gazy wodą, połóż rybę na gazie, mocno zwiń i zawiąż, aby Gaza naciskała na rybę. Zostawiamy rybę w tej formie na trzy godziny na desce do krojenia, następnie lekko wyciskamy płyn i wkładamy do lodówki na dwa do trzech dni. to tyle czasu, ile potrzebuje nasza ryba, aby była odpowiednio marynowana i gotowa do spożycia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Spójrz tylko, jak wygląda w przekroju-nie można się oprzeć, żeby nie spróbować kawałka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Solij taką rybę według prostego przepisu, ponieważ lekko solony różowy łosoś jest lepszy niż kupiony w sklepie-to fakt !

Och, co za niesamowite pyszne na kanapkach z masłem, a z cytryną to po prostu ekstrawagancja smaku. Gotuję na prawie wszystkie uroczystości. To niesamowite, jak takie proste produkty tworzą naprawdę świąteczny posiłek. Możesz pokroić filet z różowego łososia na cienkie plasterki i udekorować nim tartaletki wypełnione twarogiem typu Philadelphia - zawsze jest piękny, smaczny i odpowiedni. I dobrze, gdy taka ryba jest zawsze pod ręką, możesz łatwo przygotować kanapki i inną przekąskę w pośpiechu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy