najsmaczniejszy delikatny łosoś jest dobry jako przekąska, ale możesz dodać dodatek. Spośród różnych przysmaków rybnych łosoś jest najbardziej żywym i stosunkowo niedrogim produktem. Jedzenie z niego jest po prostu niesamowite! W kuchni rosyjskiej istnieje wiele różnych przepisów kulinarnych, które opisują niezliczone sposoby gotowania tej ryby. A jako ryba do solenia jest po prostu świetna! Oczywiście na przybycie gości nie jest trudno kupić go w sklepie, ale jego własny jest smaczniejszy i bardziej aromatyczny, a okazuje się tańszy. Za pomocą tego przepisu możesz ugotować dowolną czerwoną rybę, ale lekko solony łosoś okazuje się ponad wszystkie pochwały!
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
70
%
19
g
tłuszcze
19
%
5
g
węglowodany
11
%
3
g
138
kcal
IG:
25
/
0
/
75
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
4 D 10 min
P4DT10M
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
więc opłucz i osusz rybę ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj sól i cukier i posyp rybę tą mieszanką ze wszystkich stron. Włóż łososia do miski, a na wierzch dodaj ziarna pieprzu i liście laurowe. Przykryj miskę z rybą i pozostaw na 3-4 dni w lodówce, aby łosoś był dobrze solony. Przed podaniem pokrój go na cienkie kawałki, włóż do talerza i udekoruj plasterkami cytryny. Przysmak jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy