łosoś lekko solony pyszny

najsmaczniejszy delikatny łosoś jest dobry jako przekąska, ale możesz dodać dodatek. Spośród różnych przysmaków rybnych łosoś jest najbardziej żywym i stosunkowo niedrogim produktem. Jedzenie z niego jest po prostu niesamowite! W kuchni rosyjskiej istnieje wiele różnych przepisów kulinarnych, które opisują niezliczone sposoby gotowania tej ryby. A jako ryba do solenia jest po prostu świetna! Oczywiście na przybycie gości nie jest trudno kupić go w sklepie, ale jego własny jest smaczniejszy i bardziej aromatyczny, a okazuje się tańszy. Za pomocą tego przepisu możesz ugotować dowolną czerwoną rybę, ale lekko solony łosoś okazuje się ponad wszystkie pochwały!
AlenasiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 19 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 11 % 3 g
138 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 D 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

więc opłucz i osusz rybę ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj sól i cukier i posyp rybę tą mieszanką ze wszystkich stron. Włóż łososia do miski, a na wierzch dodaj ziarna pieprzu i liście laurowe. Przykryj miskę z rybą i pozostaw na 3-4 dni w lodówce, aby łosoś był dobrze solony. Przed podaniem pokrój go na cienkie kawałki, włóż do talerza i udekoruj plasterkami cytryny. Przysmak jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy