łosoś różowy solony z dodatkiem cukru

domowe solone ryby do ulubionych kanapek i sałatek. Czas gotowania 1 godzina.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 20 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
141 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

żywię niesamowitą miłość do małosolnego różowego łososia. Jem solonego różowego łososia zarówno w czystej postaci (na przykład w kanapkach z chlebem), jak i w różnych potrawach (na przykład sushi, bułki). Zawsze kupuję tego różowego łososia w sklepie. Ale kiedy zobaczyłem surową, schłodzoną rybę, pomyślałem o tym, jak posolić różowego łososia w domu. Jak się okazało, przepis na solenie różowego łososia  jest bardzo prosty, a przyjemność ze smaku i świadomość własnej wartości kulinarnej jest świetna. Powiem szczerze, że za pierwszym razem dostałem solonego łososia. Dzielę się z wami zawiłościami przygotowania tej przekąski. Najpierw myjemy filet z różowego łososia. Teraz w misce wymieszaj cukier i sól i pocieraj nimi rybę. Następnie łączymy ze sobą dwie połówki różowego łososia, zawijamy w płócienną szmatkę i wkładamy do lodówki na jeden dzień do marynowania. W ten prosty sposób ryba będzie gotowa do spożycia i podania w ciągu jednego dnia.
ale należy pamiętać, że solonego łososia różowego nie można długo przechowywać w lodówce. Dlatego jeśli chcesz go przechowywać dłużej niż 1-2 dni, włóż go do zamrażarki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy