skład / składniki
gotowanie krok po kroku
żywię niesamowitą miłość do małosolnego różowego łososia. Jem solonego różowego łososia zarówno w czystej postaci (na przykład w kanapkach z chlebem), jak i w różnych potrawach (na przykład sushi, bułki). Zawsze kupuję tego różowego łososia w sklepie. Ale kiedy zobaczyłem surową, schłodzoną rybę, pomyślałem o tym, jak posolić różowego łososia w domu. Jak się okazało, przepis na solenie różowego łososia jest bardzo prosty, a przyjemność ze smaku i świadomość własnej wartości kulinarnej jest świetna. Powiem szczerze, że za pierwszym razem dostałem solonego łososia. Dzielę się z wami zawiłościami przygotowania tej przekąski. Najpierw myjemy filet z różowego łososia. Teraz w misce wymieszaj cukier i sól i pocieraj nimi rybę. Następnie łączymy ze sobą dwie połówki różowego łososia, zawijamy w płócienną szmatkę i wkładamy do lodówki na jeden dzień do marynowania. W ten prosty sposób ryba będzie gotowa do spożycia i podania w ciągu jednego dnia.
ale należy pamiętać, że solonego łososia różowego nie można długo przechowywać w lodówce. Dlatego jeśli chcesz go przechowywać dłużej niż 1-2 dni, włóż go do zamrażarki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g