skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź dowolne grysy. Moja babcia zwykle używa jęczmienia, prosa lub jęczmienia perłowego. Dokładnie spłucz. W tym czasie podpal garnek z wodą. Kiedy się zagotuje, wlej tam płatki i gotuj, aż będą całkowicie ugotowane. Kasza ma tę cechę, że przypływa do rondla, więc pamiętaj, aby ją wymieszać. Pod koniec procesu gotowania kaszy Dodaj do niej ziemniaki, które pokrój w drobną kostkę. Ponadto, podczas gotowania zbóż, musisz usmażyć smalec z cebulą i umieścić go na patelni 10 minut przed gotowaniem zupy. Sól i pieprz również muszą być na samym końcu. Nie ma tu żadnych zaleceń. Wszystko odbywa się według gustu. Na samym końcu, aby uzyskać smak, włóż liść laurowy do krupnika. Krupnik powinien być gruby. To bardzo sycący posiłek. Jedz dla zdrowia z drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g