skład / składniki
gotowanie krok po kroku
mama powiedziała mi ten przepis kulinarny. Jest mołdawką i dlatego przygotowujemy pieprz we wszystkich rodzajach. Ale szczególnie podoba mi się ten przepis. Gotuje się szybko, niezwykle smacznie i nie kosztuje dużo. Lekarze twierdzą, że jedzenie z papryki to zapobieganie miażdżycy. Papryka jest zdrowa, a także smaczna zarówno świeża, jak i konserwowana.
a teraz gotujemy paprykę w oleju. Papryka do tego dania najlepiej jest przyjmować różne kolory, najlepiej żółty i czerwony, wydaje mi się, że te kolory pomagają poradzić sobie z zimową depresją, wystarczy otworzyć słoik pieprzu w oleju. I nie możesz tego otworzyć-weź w swoje ręce i podziwiaj.
umyj i oczyść pieprz z nasion. W jednym litrze wody kładziemy cukier i podpalamy, gdy tylko się zagotuje-dodajemy sól i olej roślinny, nie spalaj się, bądź ostrożny. Gdy solanka się zagotuje, zanurzamy w niej paprykę pokrojoną na talerze, gotujemy i gotujemy przez 15 minut. Wlej przygotowany ocet, dodaj ziele angielskie, włóż do słoików, zwiń. Papryka w oleju gotowa
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g