Adjika pomidor z papryką, kolendrą i orzechami
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
więc przepuszczamy pomidory i słodką paprykę przez maszynę do mięsa. Dobra wiadomość! Nasiona z pomidorów nie muszą być usuwane. Wymieszaj, wlej olej i umieść na małym ogniu. Gotuj przez około godzinę. Następnie wyłącz, ostudź, dodaj ocet, sól, drobno posiekany czosnek, cukier, warzywa przekręcone przez maszynę do mięsa. W razie potrzeby mielona kolendra i orzech włoski. Dokładnie wymieszaj ponownie – i pozwól mu się zaparzyć.
jemy z chlebem:) w żadnym wypadku nie przed wyjściem do ludzi:))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g