Adjika pomidor z papryką, kolendrą i orzechami

znalazłem najbardziej racjonalne zastosowanie pomidorów! Być może jesteś zaskoczony tak szczegółową nazwą – "adjika z pomidora". "Oczywiście z pomidora! Z czego może jeszcze być?", możesz zapytać. I absolutnie się mylisz! Tak, tak, wyobraź sobie, że prawdziwa adjika nie zawiera pomidorów. Tylko chili, czosnek i sól. Tak więc, dodając pomidory do przepisu kulinarnego, bardziej poprawne jest nazywanie powstałego jedzenia sosem. No cóż, nie trzymajmy się słów, będziemy robić rzeczy-gotować!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 64 % 7 g
63 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

więc przepuszczamy pomidory i słodką paprykę przez maszynę do mięsa. Dobra wiadomość! Nasiona z pomidorów nie muszą być usuwane. Wymieszaj, wlej olej i umieść na małym ogniu. Gotuj przez około godzinę. Następnie wyłącz, ostudź, dodaj ocet, sól, drobno posiekany czosnek, cukier, warzywa przekręcone przez maszynę do mięsa. W razie potrzeby mielona kolendra i orzech włoski. Dokładnie wymieszaj ponownie – i pozwól mu się zaparzyć.
jemy z chlebem:) w żadnym wypadku nie przed wyjściem do ludzi:))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy