adjika z bakłażanem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
a ten przepis jest przygotowywany w ten sposób: konieczne jest spłukanie bakłażana, pomidorów i papryki. Zmiel bakłażany, paprykę, pomidory i czosnek w maszynce do mięsa, a następnie przenieś powstałą mieszaninę warzyw na patelnię, zalej olejem roślinnym, solą. Następnie wymieszaj.
umieść patelnię na kuchence. Gotuj przez około 50 minut. Po ugotowaniu adjika należy dodać ocet stołowy. Włóż Adjikę do słoików, zamykając pokrywki.
okazuje się, że pikantna i bardzo smaczna adjika z bakłażan. Możesz zachować adżikę z bakłażanem na zimę lub możesz ją natychmiast ugotować i zjeść, jak wolisz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g