Gruzińska zupa orzechowo-drobiowa

wykwintne gruzińskie danie jest teraz w Twoim domu!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 61 % 25 g
węglowodany 7 % 3 g
283 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
z bulionem z kurczaka można zrobić wiele rzeczy, na przykład po prostu dodać do niego mały gotowany makaron, a zupa jest gotowa. Często robię to w ten sposób, ale czasami chcę czegoś wyjątkowego, a potem przypominam sobie na wpół zapomniany przepis kulinarny z zeszłorocznego odrywanego kalendarza, którego niektóre strony są wklejone do specjalnego notatnika. Najpierw gotuję bulion z kurczaka i kroję na połówki cebuli. Warto w moździerzu orzechy, włożyć je do bulionu, dodać ocet winny, drobno posiekaną natkę pietruszki i cynamon. Pozostaje tylko zagotować bulion, wlać do talerzy i posypać zieloną cebulą. Do każdego talerza dodaje się trochę gotowanego kurczaka i kawałek masła. Taki nieoczekiwanie Łatwy z menu kuchni gruzińskiej. Bardzo ciekawa i prosta różnorodność codziennej diety dla każdego, kto woli delikatne mięso z kurczaka. Dość sycące i niezbyt obciążające dla żołądka. To jedzenie może być również podawane na świątecznym stole przed gęstszymi potrawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy