gęsta i obfita zupa minestrone z Włoch
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
bierzemy rondel, podgrzewamy go nad ogniem, wrzucamy masło, a na wierzch por pokrojony w krążki i czosnek przepuszczony przez prasę czosnkową. Pieczemy przez pięć minut, mieszając i ciesząc się emanującymi smakami. Wlać bulion i natychmiast dodać cukinię pokrojoną w zgrabne małe kostki-cukinię, marchewkę, małe pomidory (nawiasem mówiąc, pomidory powinny być konserwowane we własnym soku, a nie w occie), posiekany makaron i liść laurowy. Gotowanie wszystkich powyższych zajmie nam około piętnastu minut. Podając do talerzy z zupą, dodaj starty ser i posiekane świeże zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g