Chrtma zupa z kurczaka

Nazwa jest ciężka, a danie bardzo lekkie! Możesz zaspokoić głód na raz!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 12 g
tłuszcze 53 % 19 g
węglowodany 14 % 5 g
236 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h
zupa z kurczaka Chrtma-jedzenie jest niezwykle piękne. Mimo to, ponieważ opiera się na szafranie, który, jak wiadomo, ma bogaty żółto-pomarańczowy kolor. A kolor pomarańczowy z kolei pobudza apetyt na poziomie psychologicznym. A nawet jeśli nie chcesz jeść, nadal nie możesz się oprzeć talerzu takiej zupy.

kulinarny przepis na to danie jest starożytny. Wcześniej nie było kostek bulionowych, więc musiałem pomyśleć, jak pomalować bladą zupę z kurczaka.

więc. Gotuj kurczaka. Gotuj jak zwykle na bulion-w całości, okresowo usuwając pianę. Gdy tylko kurczak będzie gotowy, wyjmij go i posiekaj na kawałki. Filtrujemy bulion i ponownie wysyłamy tam kawałki kurczaka. Drobno posiekana, lekko smażona cebula i mąka smażona na patelni, rozcieńczona zimnym bulionem, aby nie tworzyły się grudki, trafiają na patelnię.

napar z szafranu przygotowujemy z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, wlej suchy szafran do szklanki, wlej wrzącą wodę do połowy szklanki i umieść w ciepłym miejscu na dwie godziny. Następnie odcedź napar. Kolor powinien być ciemnobrązowy z silnym zapachem.

oddzielnie pocieramy żółtka i stopniowo rozcieńczamy je ciepłym bulionem. Dodaj napar szafranowy, ocet z białego wina, drobno posiekaną kolendrę do bulionu i wlej żółtka przed podaniem. Po wlaniu żółtek bulion nie powinien być gotowany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Szafran - 310   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy