Chrtma zupa z kurczaka
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
zupa z kurczaka Chrtma-jedzenie jest niezwykle piękne. Mimo to, ponieważ opiera się na szafranie, który, jak wiadomo, ma bogaty żółto-pomarańczowy kolor. A kolor pomarańczowy z kolei pobudza apetyt na poziomie psychologicznym. A nawet jeśli nie chcesz jeść, nadal nie możesz się oprzeć talerzu takiej zupy.
kulinarny przepis na to danie jest starożytny. Wcześniej nie było kostek bulionowych, więc musiałem pomyśleć, jak pomalować bladą zupę z kurczaka.
więc. Gotuj kurczaka. Gotuj jak zwykle na bulion-w całości, okresowo usuwając pianę. Gdy tylko kurczak będzie gotowy, wyjmij go i posiekaj na kawałki. Filtrujemy bulion i ponownie wysyłamy tam kawałki kurczaka. Drobno posiekana, lekko smażona cebula i mąka smażona na patelni, rozcieńczona zimnym bulionem, aby nie tworzyły się grudki, trafiają na patelnię.
napar z szafranu przygotowujemy z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, wlej suchy szafran do szklanki, wlej wrzącą wodę do połowy szklanki i umieść w ciepłym miejscu na dwie godziny. Następnie odcedź napar. Kolor powinien być ciemnobrązowy z silnym zapachem.
oddzielnie pocieramy żółtka i stopniowo rozcieńczamy je ciepłym bulionem. Dodaj napar szafranowy, ocet z białego wina, drobno posiekaną kolendrę do bulionu i wlej żółtka przed podaniem. Po wlaniu żółtek bulion nie powinien być gotowany.
kulinarny przepis na to danie jest starożytny. Wcześniej nie było kostek bulionowych, więc musiałem pomyśleć, jak pomalować bladą zupę z kurczaka.
więc. Gotuj kurczaka. Gotuj jak zwykle na bulion-w całości, okresowo usuwając pianę. Gdy tylko kurczak będzie gotowy, wyjmij go i posiekaj na kawałki. Filtrujemy bulion i ponownie wysyłamy tam kawałki kurczaka. Drobno posiekana, lekko smażona cebula i mąka smażona na patelni, rozcieńczona zimnym bulionem, aby nie tworzyły się grudki, trafiają na patelnię.
napar z szafranu przygotowujemy z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, wlej suchy szafran do szklanki, wlej wrzącą wodę do połowy szklanki i umieść w ciepłym miejscu na dwie godziny. Następnie odcedź napar. Kolor powinien być ciemnobrązowy z silnym zapachem.
oddzielnie pocieramy żółtka i stopniowo rozcieńczamy je ciepłym bulionem. Dodaj napar szafranowy, ocet z białego wina, drobno posiekaną kolendrę do bulionu i wlej żółtka przed podaniem. Po wlaniu żółtek bulion nie powinien być gotowany.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g