zielona zupa puree z zielonej fasoli z serem

zupa holenderska doda wielu jasnych kolorów do Twoich szarych dni powszednich! Ojczyzną tej wspaniałej zielonej zupy jest Holandia. To w tym kraju wolą gotować różnorodne zupy. Zielona zupa puree z serem to niskokaloryczne pierwsze danie, które doskonale łączy witaminy i minerały. Pyszne jedzenie dla dzieci i wszystkich tych, którzy starają się jeść w zrównoważony sposób. Podaruj zieloną zupę swoim domownikom, ponieważ jest tak prosta w przygotowaniu.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 36 % 4 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

 gotujemy zieloną fasolę i przecieramy na gorąco przez sito lub siekamy w blenderze. Następnie drobno posiekaj łodygi pora, główkę cebuli, kalafior lub białą kapustę. Rozdrobnione warzywa układamy na patelni z oliwą z oliwek i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie napełnij warzywa wodą i gotuj, aż będą ugotowane. Ugotowane warzywa siekamy w blenderze i łączymy powstałą masę z puree z zielonej fasoli. Sól zupę puree i podgrzej na kuchence. Gorącą zupę puree rozlewamy na talerze, posypujemy startym serem i posiekanymi ziołami. Fantastyczny smak!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pory - 33   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy