zielona zupa puree z zielonej fasoli z serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotujemy zieloną fasolę i przecieramy na gorąco przez sito lub siekamy w blenderze. Następnie drobno posiekaj łodygi pora, główkę cebuli, kalafior lub białą kapustę. Rozdrobnione warzywa układamy na patelni z oliwą z oliwek i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie napełnij warzywa wodą i gotuj, aż będą ugotowane. Ugotowane warzywa siekamy w blenderze i łączymy powstałą masę z puree z zielonej fasoli. Sól zupę puree i podgrzej na kuchence. Gorącą zupę puree rozlewamy na talerze, posypujemy startym serem i posiekanymi ziołami. Fantastyczny smak!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pory - 33 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g