skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten ciekawy przepis na świetną przekąskę na każde wakacje jest bardzo popularny wśród moich przyjaciół-nadziewany chleb pita. Rzadka uczta jest kompletna bez ryb w chlebie pita z serem, ziołami i czosnkiem. Przepis jest przerabiany, dodaje się do smaku nowe składniki, takie jak kiszone ogórki lub paluszki krabowe.
ale pomysł pozostaje taki sam: pyszne połączenie ryby, startego sera i czosnku. Aby udekorować wakacje, potrzebujemy trzech cienkich ormiańskich pitów, w które zawiniemy nadzienie. Dla niej przede wszystkim ugotujemy jajka, a podczas gotowania przygotujemy pozostałe produkty. Wlej wodę z konserw rybnych, oddziel Kości (jeśli są) i zetrzyj widelcem.
ser trzeszczy na tarce. Drobno posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę łączą się z majonezem. Jajka na twardo schładzamy i siekamy na tarce lub nożem. Następnie układamy arkusze chleba pita na stole i dobrze smarujemy sosem majonezowym. Na jednym z arkuszy równomiernie rozsyp starty ser, przykryj drugim, tak aby strona pokryta majonezem była na dole. Następna warstwa to majonez i konserwy rybne.
następnie przykryj trzecim chlebem pita, który również posmaruj sosem, a następnie posyp startymi jajkami. Zgrabny stos pity z nadzieniem zwija się w rolkę, lekko dociska prasą i wkłada do lodówki na trzydzieści minut. Ryba w chlebie pita z ziołami i czosnkiem jest gotowa, pozostaje tylko najostrzejszym nożem pokroić rolkę na plastry o szerokości około 1,5 centymetra, udekorować ziołami i.. nie będziesz miał czasu, aby spojrzeć wstecz, ponieważ jedzenie już zniknęło ze stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g