nadziewany chleb pita z rybą, serem, czosnkiem, ziołami

wspaniała przekąska na świąteczny stół.
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 51 % 26 g
272 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

ten ciekawy przepis na świetną przekąskę na każde wakacje jest bardzo popularny wśród moich przyjaciół-nadziewany chleb pita. Rzadka uczta jest kompletna bez ryb w chlebie pita z serem, ziołami i czosnkiem. Przepis jest przerabiany, dodaje się do smaku nowe składniki, takie jak kiszone ogórki lub paluszki krabowe.

ale pomysł pozostaje taki sam: pyszne połączenie ryby, startego sera i czosnku. Aby udekorować wakacje, potrzebujemy trzech cienkich ormiańskich pitów, w które zawiniemy nadzienie. Dla niej przede wszystkim ugotujemy jajka, a podczas gotowania przygotujemy pozostałe produkty. Wlej wodę z konserw rybnych, oddziel Kości (jeśli są) i zetrzyj widelcem.

ser trzeszczy na tarce. Drobno posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę łączą się z majonezem. Jajka na twardo schładzamy i siekamy na tarce lub nożem. Następnie układamy arkusze chleba pita na stole i dobrze smarujemy sosem majonezowym. Na jednym z arkuszy równomiernie rozsyp starty ser, przykryj drugim, tak aby strona pokryta majonezem była na dole. Następna warstwa to majonez i konserwy rybne.

następnie przykryj trzecim chlebem pita, który również posmaruj sosem, a następnie posyp startymi jajkami. Zgrabny stos pity z nadzieniem zwija się w rolkę, lekko dociska prasą i wkłada do lodówki na trzydzieści minut. Ryba w chlebie pita z ziołami i czosnkiem jest gotowa, pozostaje tylko najostrzejszym nożem pokroić rolkę na plastry o szerokości około 1,5 centymetra, udekorować ziołami i.. nie będziesz miał czasu, aby spojrzeć wstecz, ponieważ jedzenie już zniknęło ze stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy