skład / składniki
metoda gotowania
to jedzenie jest znane wielu osobom. Prymitywni ludzie, wiedząc, że niektóre warzywa mają wnękę w środku, wymyślili, aby użyć ich jako dodatkowego naczynia. W warzywach można było piec mięso lub inne warzywa i zboża. Najczęstsze przepisy kulinarne to nadziewana papryka, która jest już gotowym naczyniem do mięsa mielonego i ma niezwykły, tylko nieodłączny smak.
weź kawałek chudego mięsa z kością. Oddziel miąższ i gotuj bulion z kości. Przekręć mięso przez maszynę do mięsa wraz z cebulą. Następnie dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, ryż do mięsa mielonego. Ubij jedno jajko i dodaj je również do mięsa mielonego.
we wrzącym bulionie wkładamy marchewki pokrojone w plastry, pomidory najlepiej starte i drobno posiekaną surową cebulę. I gotujemy to wszystko przez dwadzieścia minut. Następnie opuszczamy tam nadziewaną paprykę i pokrojone w plasterki ziemniaki. Gotuj, aż ryż będzie ugotowany na małym ogniu. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj sól i przyprawy do bulionu.
podawaj na stole w głębokich talerzach posypanych ziołami. Osobno wkładamy ocet i kwaśne mleko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g