zupa z nadziewanej papryki

trochę pikantny, ale soczysty i apetyczny! Nikt nie może się oprzeć!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 85 % 11 g
51 kcal
IG: 64 / 36 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

to jedzenie jest znane wielu osobom. Prymitywni ludzie, wiedząc, że niektóre warzywa mają wnękę w środku, wymyślili, aby użyć ich jako dodatkowego naczynia. W warzywach można było piec mięso lub inne warzywa i zboża. Najczęstsze przepisy kulinarne to nadziewana papryka, która jest już gotowym naczyniem do mięsa mielonego i ma niezwykły, tylko nieodłączny smak.
weź kawałek chudego mięsa z kością. Oddziel miąższ i gotuj bulion z kości. Przekręć mięso przez maszynę do mięsa wraz z cebulą. Następnie dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, ryż do mięsa mielonego. Ubij jedno jajko i dodaj je również do mięsa mielonego.
we wrzącym bulionie wkładamy marchewki pokrojone w plastry, pomidory najlepiej starte i drobno posiekaną surową cebulę. I gotujemy to wszystko przez dwadzieścia minut. Następnie opuszczamy tam nadziewaną paprykę i pokrojone w plasterki ziemniaki. Gotuj, aż ryż będzie ugotowany na małym ogniu. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj sól i przyprawy do bulionu.
podawaj na stole w głębokich talerzach posypanych ziołami. Osobno wkładamy ocet i kwaśne mleko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy