zupa puree z krewetkami brokułowymi i serem

delikatny kremowy smak podkreślają krewetki. Zupa jest oryginalna i delikatna. Na wypadek nieprzewidzianych gości zawsze mam pod ręką kilka przepisów kulinarnych. Szczególnie lubię zupy puree. Zupa serowa z krewetkami, to bardzo łatwe i smaczne w przygotowaniu jedzenie, które uwielbiają nie tylko moi domownicy, ale także ci najbardziej nieprzewidziani goście.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 9 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 23 % 7 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj ryż i katofel

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć marchewkę, cebulę i czosnek

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kapustę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Krewetki smażymy z warzywami

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trzy sery

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż warzywa z krewetkami do zupy

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na koniec dodaj ser

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Poczekaj, aż ser całkowicie się rozpuści

podsmaż cebulę 1 główkę i czosnek, a następnie połóż krewetki na rozgrzanej patelni z cebulą na trzy cztery minuty.

 do wrzącego bulionu wsypujemy ryż. Gotuj przez około 10 minut. Podczas gotowania ryżu drobno posiekaj drugą głowę cebuli i zetrzyj marchewkę na tarce. Lepiej, jeśli tak się stanie, jeśli zetrzesz go na drobnej tarce. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu wraz z cebulą i marchewką oraz drobno posiekanymi brokułami.

 gotuj przez 5-7 minut i dodaj mięso krewetek z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Gdy ziemniaki będą miękkie, zmniejsz trochę ogień. Dodaj ser topiony i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż masa będzie gładka.

& nbsp;teraz zdejmij go z ognia, wlej do rzutków i udekoruj zielenią. Jeśli ktoś woli zupy-kremy, nadal możesz przepuścić zupę przez blender.

  łatwe i smaczne! Twoi goście będą zadowoleni z tej kremowej zupy z krewetek!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy