skład / składniki
gotowanie krok po kroku
podsmaż cebulę 1 główkę i czosnek, a następnie połóż krewetki na rozgrzanej patelni z cebulą na trzy cztery minuty.
do wrzącego bulionu wsypujemy ryż. Gotuj przez około 10 minut. Podczas gotowania ryżu drobno posiekaj drugą głowę cebuli i zetrzyj marchewkę na tarce. Lepiej, jeśli tak się stanie, jeśli zetrzesz go na drobnej tarce. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu wraz z cebulą i marchewką oraz drobno posiekanymi brokułami.
gotuj przez 5-7 minut i dodaj mięso krewetek z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Gdy ziemniaki będą miękkie, zmniejsz trochę ogień. Dodaj ser topiony i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż masa będzie gładka.
& nbsp;teraz zdejmij go z ognia, wlej do rzutków i udekoruj zielenią. Jeśli ktoś woli zupy-kremy, nadal możesz przepuścić zupę przez blender.
łatwe i smaczne! Twoi goście będą zadowoleni z tej kremowej zupy z krewetek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g