sos Burne

świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych! Ten przepis kulinarny znalazłem w jednej z moich książek kucharskich. Wspaniały sos do każdego mięsa! Możesz to zrobić szybko i łatwo, co jest szczególnie ważne, jeśli nie lubisz stać długo przy kuchence.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 76 % 25 g
węglowodany 12 % 4 g
263 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
aby przygotować sos, musisz najpierw dodać pokruszoną paprykę i posiekaną cebulę do octu i postawić na małym ogniu. Gotuj marynatę przez 15 minut, a następnie pozwól jej ostygnąć. Następnie ubij tam żółtka i dodaj białe wino. 
aby sos przybrał pożądaną konsystencję, umieść go w łaźni parowej i ubij trzepaczką, aż uzyska gęstą masę. Uważnie obserwuj, czy woda w naczyniu nie gotuje się, w przeciwnym razie żółtka mogą się zwinąć. Stopniowo, podczas mieszania, dodawaj masło.
gdy olej się rozpuści, dodaj sól, pieprz i estragon. To wszystko, sos jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy