SOS Burne
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować sos, musisz najpierw dodać pokruszoną paprykę i posiekaną cebulę do octu i postawić na małym ogniu. Gotuj marynatę przez 15 minut, a następnie pozwól jej ostygnąć. Następnie ubij tam żółtka i dodaj białe wino.
aby sos przybrał pożądaną konsystencję, umieść go w łaźni parowej i ubij trzepaczką, aż uzyska gęstą masę. Uważnie obserwuj, czy woda w naczyniu nie gotuje się, w przeciwnym razie żółtka mogą się zwinąć. Stopniowo, podczas mieszania, dodawaj masło.
gdy olej się rozpuści, dodaj sól, pieprz i estragon. To wszystko, sos jest gotowy. Smacznego!
aby sos przybrał pożądaną konsystencję, umieść go w łaźni parowej i ubij trzepaczką, aż uzyska gęstą masę. Uważnie obserwuj, czy woda w naczyniu nie gotuje się, w przeciwnym razie żółtka mogą się zwinąć. Stopniowo, podczas mieszania, dodawaj masło.
gdy olej się rozpuści, dodaj sól, pieprz i estragon. To wszystko, sos jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g