zupa ziemniaczana z serem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim zagotuj 1,5 litra wody, a następnie dodaj do niej pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj pokrojone ziemniaki do połowy ugotowane.
drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj świeżą marchewkę na grubej tarce. Wymieszaj cebulę z marchewką. Rozgrzej masło na patelni, a następnie dodaj do niego cebulę i marchewkę. Smażyć mieszaninę na złoty kolor.
na patelni z ziemniakami dodaj smażoną cebulę i marchewkę. Stopniowo dodajemy tam ser topiony (dla wygody kroimy go na małe kostki).
pod koniec gotowania sól i dodaj zioła do smaku, możesz również dodać liść laurowy i czarny ziele angielskie.
podając do każdej porcji dodaj ugotowane żółtko. Taka zupa zachwyci Twoich bliskich, pozostaną nasyceni i zadowoleni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g