zupa z kwaśnego mleka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw bierzemy zielenie. Do tego potrzebujemy pietruszki i koperku. Drobno posiekaj, ale możesz przejść przez maszynę do mięsa. Następnie robimy to samo z czosnkiem. I drobno posiekaj świeży ogórek.Zdejmuję skórę, ale nie jest to konieczne.
następnie bierzemy kefir, ale jeśli masz domowe kwaśne mleko, to oczywiście będzie znacznie lepiej i kładziemy tam całą mieszaninę, którą właśnie ugotowaliśmy, zasypiamy orzechy włoskie. Można je pokroić bardzo drobno lub można je również przepuścić przez maszynkę do mięsa i olej słonecznikowy. Wszystko dobrze wymieszaj i włóż do lodówki. Podawać schłodzone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kwaśne mleko - 60 kcal/100g