Zupa Oregano z bazylią

Masz dość zwykłej zupy? Następnie spróbuj nowego, a dzieci będą prosić o suplement.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 45 min
bardzo ciekawy przepis kulinarny na kuchnię włoską znalazłem kiedyś, wchodząc na stronę dla pospiesznych gospodyń domowych. Pośpieszni nie dlatego, że są leniwi i nieostrożni, ale ponieważ nie mają wystarczająco dużo czasu na gotowanie, muszą szybko gotować. Zimna zupa Oregano z bazylią bardzo zadowoli takie zapracowane gospodynie domowe, zwłaszcza że, jak większość dań kuchni włoskiej, ma wyśmienity smak.
na początek moczymy suchą fasolę przez około godzinę. Następnie obierz ziemniaki i pomidory, pokrój warzywa na kawałki. Wlej wodę do rondla, zanurz posiekaną zieloną fasolkę i namoczoną suchą fasolę, a następnie kostki ziemniaków i pomidorów. Dodaj sól i umieść na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, lekko zmniejsz ogień i doprowadź warzywa do gotowości. Czas włożyć makaron do zupy (zamiast tego można użyć posiekanego spaghetti). Kiedy nasz makaron zostanie ugotowany, jedzenie zostanie uznane za gotowe: usuwamy zupę z pieca.
teraz bierzemy wazę, kładziemy na dnie jej posiekanego czosnku, startego z olejem roślinnym i bazylią, dwie łyżki startego sera i zalewamy wszystko gorącą zupą. Pozwól mu ostygnąć, a następnie wlej do talerzy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy