skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na tę sałatkę pochodzi z Austrii. Sałatka Fantazja będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. W naszej rodzinie dzieci bardzo lubią takie jedzenie. Specjalne sztuczki podczas przygotowywania sałatki nie są wymagane, najważniejsze jest lot twojej wyobraźni. Najpierw musisz ugotować jajka na twardo. Na dużym naczyniu kładziemy podarte liście sałaty. Pomidory kroimy w małe plasterki, a ogórki w cienkie pierścienie. Ugotowane jajka kroimy na 4 części. Następnie przygotowane składniki układamy na liściach sałaty, stosując naszą wyobraźnię. Na wierzchu sól i pieprz. Rozłóż kulki mozzareli na sałatce,a także rozłóż "kiełbaski". Zrobiłem " róże "z cienkich kółek kiełbasy, których średnica wynosi około 4,5 cm, a na każdą" różę " Zajęło mi 9 kółek kiełbasy. Takie "róże" mogą być również wykonane z twardego sera. Posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki i koperkiem, a także udekoruj majonezem, wyciskając go z tuby. Sałatka "fantazja" jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g