skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź wypatroszonego kurczaka i wlej zimną wodę do rondla,aby był zanurzony w wodzie. Dodaj obrane i pokrojone warzywa i przyprawy. Na cebuli możesz zostawić jedną warstwę łuski, a następnie ją usunąć. Skórka cebuli zabarwi Twoją zupę na piękny żółty kolor. Po zagotowaniu bulionu zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu. Piankę, która pojawi się na powierzchni, należy usunąć. Zupę należy gotować na małym ogniu i nie dopuścić do jej silnego wrzenia. Podczas gotowania bulionu ugotujemy makaron. Teraz jesteśmy przyzwyczajeni do kupowania makaronu, ale tymczasem makaron można bardzo łatwo przygotować w domu. Weź więc mąkę, jajka, wodę i sól i zagniataj ciasto. Teraz należy go pozostawić na pół godziny, aby wyschło. Następnie pokroimy makaron i odstawimy go ponownie na około pół godziny. Gdy makaron wyschnie, należy go gotować przez 10 minut we wrzącej wodzie, a następnie odłożyć na durszlak i zalać zimną wodą, aby się nie sklejał. Ostatnim akcentem jest umieszczenie makaronu na talerzu i zalanie bulionem. Rasol jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g