Klopsiki Almondegas

niesamowicie soczyste, smaczne i aromatyczne klopsiki!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 15 g
tłuszcze 33 % 11 g
węglowodany 21 % 7 g
190 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć cebulę, pietruszkę i pomidory na oleju.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej bulion i zagotuj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj 2 jajka,2 łyżki sosu do mięsa mielonego

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

jest jedzenie, które gotujemy z konieczności, A jest też inne, takie, które gotujemy dla przyjemności. Przepis kulinarny Almondegas, a po prostu klopsiki są zaprojektowane tak, aby przynosić przyjemność. Pamiętasz, jak Carlson bardzo lubił to danie? Chociaż czasami dekorował klopsikami domy z kostek.
smażyć cebulę, pietruszkę i pomidory na oleju. Następnie wlej tam bulion i gotuj na małym ogniu, gdy bulion się zagotuje, dodaj sól i pieprz i gotuj przez kolejne 1-2 minuty.
wracamy do mięsa. Przekręć mięso w maszynce do mięsa, rozbij jajka i dwie łyżki sosu na mięso mielone. Dodaj mąkę i uformuj małe kulki. Obtaczamy bułkę tartą i smażymy na oleju do zrumienienia, ciągle obracając, aby klopsiki usmażyły się ze wszystkich stron. Aby usunąć nadmiar oleju, połóż smażone klopsiki na ręczniku papierowym. A następnie wysyłamy do sosu, gdzie gotujemy na małym ogniu przez kolejne 20 minut.
na stole podajemy razem z przystawką-makaronem lub ryżem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy