Barszcz wiejski zimny

Maksymalna ilość witamin, minimum kalorii, łatwość przygotowania! Bardzo ciekawy przepis kulinarny na słodko-kwaśny Barszcz wiejski na zimno. Prawdziwą atrakcją tego dania kuchni rosyjskiej są suszone owoce. Jednocześnie możesz wziąć różne owoce: jabłka, gruszki, wiśnie, śliwki. Jeśli znajdziesz wszystkie wymienione na raz, będzie jeszcze lepiej. W rezultacie jedzenie nie jest całkiem zwyczajne, ale smaczne, zdrowe. Wszystko gotuje się bardzo szybko, doskonale orzeźwia w upalny letni dzień.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 18 g
75 kcal
IG: 44 / 28 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Buraki należy najpierw upiec w piekarniku, aby były miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie obierz, pokrój w kostkę, paski lub po prostu zetrzyj – jak chcesz. Powstałą masę włożyć do głębokiej miski, posypać octem i odstawić na trzy godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Osobno ugotuj wszystkie nasze suszone owoce

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I pokrojone w kostkę ziemniaki. Ostudzić razem z wywarami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ogórki

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj masę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po połączeniu płynów (wraz z zawartością) zanurzamy w nich masę buraczaną, ogórki pokrojone w małe kostki i jajka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wszystko mieszamy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj, sól, trochę słodką i wyślij do lodówki. Podczas serwowania do talerza należy dodać posiekane świeże zioła i zieloną cebulę. Nawiasem mówiąc, czarny mielony pieprz w takim barszczu jest również bardzo odpowiedni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dopraw do podania posiekanymi świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka suszonych owoców - 250   kcal/100g

Podobne przepisy