skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten niesamowity przepis kulinarny, z którego teraz uczymy się gotować zimny barszcz. Okazuje się, że jest bardziej niesamowity z młodych buraków(kiedy zaczyna pojawiać się wierzchołki). Jeśli jednak nie ma młodych buraków, możesz gotować ze zwykłego, "starego". Ale zgadzamy się, że gotujemy nasz zimny barszcz z buraków z wierzchołkami. Zimny barszcz to przepis na kuchnię rosyjską.
więc odetnij wierzchołki buraków, dokładnie umyj bulwy i ugotuj je. Zajmie to bardzo mało czasu, ponieważ młode buraki gotują się bardzo szybko. Następnie czyścimy go, przecieramy przez grubą tarkę (wraz z marchewką), dodajemy trochę cukru, octu, napełniamy wodą i podpalamy. Masę buraczaną należy doprowadzić do wrzenia. Pokrój wierzchołki w paski i wrzuć do garnka z burakami. Próbujemy naszej zupy do smaku, soli i słodyczy. Jeśli uważasz, że ocet nie wystarczy, możesz dodać więcej. Gdy jedzenie z wierzchołkami ponownie się zagotuje, wyjmij z pieca i pozwól mu ostygnąć. Na każdym talerzu wkładamy posiekane jajka, pokrojony w kostkę ogórek, zioła i zieloną cebulę. Wlać zimny barszcz i doprawić śmietaną. Jak gotować zimny barszcz nie jest dla ciebie tajemnicą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g