Barszcz zimny z wierzchołkami

niesamowicie pyszny przepis na barszcz z młodych buraków!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 38 % 6 g
85 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

ten niesamowity przepis kulinarny, z którego teraz uczymy się gotować zimny barszcz. Okazuje się, że jest bardziej niesamowity z młodych buraków(kiedy zaczyna pojawiać się wierzchołki). Jeśli jednak nie ma młodych buraków, możesz gotować ze zwykłego, "starego". Ale zgadzamy się, że gotujemy nasz zimny barszcz z buraków z wierzchołkami. Zimny barszcz to przepis na kuchnię rosyjską.
więc odetnij wierzchołki buraków, dokładnie umyj bulwy i ugotuj je. Zajmie to bardzo mało czasu, ponieważ młode buraki gotują się bardzo szybko. Następnie czyścimy go, przecieramy przez grubą tarkę (wraz z marchewką), dodajemy trochę cukru, octu, napełniamy wodą i podpalamy. Masę buraczaną należy doprowadzić do wrzenia. Pokrój wierzchołki w paski i wrzuć do garnka z burakami. Próbujemy naszej zupy do smaku, soli i słodyczy. Jeśli uważasz, że ocet nie wystarczy, możesz dodać więcej. Gdy jedzenie z wierzchołkami ponownie się zagotuje, wyjmij z pieca i pozwól mu ostygnąć. Na każdym talerzu wkładamy posiekane jajka, pokrojony w kostkę ogórek, zioła i zieloną cebulę. Wlać zimny barszcz i doprawić śmietaną. Jak gotować zimny barszcz nie jest dla ciebie tajemnicą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy