burak chudy grzybowy

orzeźwiający chudy burak z grzybami, aby pomóc gospodyni w upalne lato! Doskonałym przepisem kulinarnym na zimną zupę z kuchni rosyjskiej jest chudy grzyb buraczany. Grzyby takie jak: białe, borowiki, maślane są dla niego idealne. Jednocześnie możesz wziąć nie tylko świeże grzyby, ale także suszone. W końcu nasze jedzenie jest Letnie, a latem w lesie nie można znaleźć grzybów.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
33 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min
niezależnie od tego, jakie grzyby weźmiesz: świeże lub suszone-należy je najpierw ugotować, a następnie pokroić na małe kawałki. Bulion grzybowy staje się podstawą zupy. Tutaj wysyłamy pokrojone w paski już ugotowane buraki, obrane i pokrojone w kostkę pikle, a także szczypiorek, koperek i starty chrzan. Wszystko solimy do smaku. Do buraków dodaje się również kwas chlebowy (chleb lub burak), trochę wywaru z buraków (spod obranych buraków), solankę z ogórka (kapusta również zejdzie). Zupę należy schłodzić przed podaniem. Do talerzy dodaje się posiekane jajka na twardo i śmietanę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g

Podobne przepisy