Wietnamskie rolki papieru ryżowego

bardzo proste, a co najważniejsze pyszne. Spróbuj!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 42 % 11 g
106 kcal
IG: 10 / 90 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

polecam kulinarny przepis na wspaniałe Wietnamskie danie. Aby go przygotować, potrzebujemy papieru ryżowego, który jest teraz zawsze dostępny na rynku. Jego proces samodzielnej produkcji nie jest dość prosty i jest materiałem na osobny przepis. To samo dotyczy makaronu ryżowego i makaronu.
aby przygotować ten wspaniały posiłek, najpierw ugotuj makaron ryżowy lub makaron. Aby to zrobić, włóż go do wrzącej wody i mieszając gotuj przez 10-15 minut. Jest to konieczne tylko wtedy, gdy bierzesz surowy makaron lub makaron. Jednak na rynku dostępne są podobne półprodukty, ale szybkie gotowanie. Nie trzeba ich odpowiednio gotować przez tak długi czas, ale wystarczy doprowadzić do gotowości zgodnie z dołączonymi do nich instrukcjami.
więc makaron jest gotowy, spłucz go zimną wodą i pokrój na małe kawałki. Bierzemy szklankę i mieszamy w niej ocet z taką samą ilością wody, dodajemy cukier i szczyptę soli. Następnie wyciśnij czosnek z czosnku. Dokładnie wymieszaj ten dressing.
następnie drobno posiekaj kapustę, kolendrę, zieloną cebulę i zetrzyj marchewkę. Wymieszaj te składniki w osobnej misce i dodaj do nich makaron i napełnij dressingiem.
teraz zacznijmy robić bułki. Najpierw lekko przetrzyj każdy arkusz papieru ryżowego wilgotnym wacikiem lub gąbką, a następnie połóż kilka krewetek na jednej krawędzi papieru, a na drugim końcu kilka łyżek nadzienia. Następnie ostrożnie zwiń rolkę.
zrobimy to samo z resztą arkuszy, dopóki będziemy mieli dość krewetek i nadzienia.
wszystko, Wietnamskie roladki z papieru ryżowego są gotowe do jedzenia, ale w razie potrzeby można je również gotować lub smażyć. Oczywiście najlepiej gotować bardzo ostrożnie na parze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Papier ryżowy - 333   kcal/100g

Podobne przepisy