puree ze spiekiem

bardzo smaczne drugie danie pochodzi z Irlandii! Jest to tradycyjny przepis kulinarny na drugie danie w Irlandii. Zostanie podany w prawie każdej lokalnej kawiarni. Przygotowanie tego posiłku nie jest trudne nawet dla początkującego kucharza-jest przygotowywane szybko i bardzo łatwo. To zaskakująco smaczne i satysfakcjonujące jedzenie, które radzę spróbować!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 59 % 23 g
węglowodany 36 % 14 g
260 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

przede wszystkim umyj, obierz i pokrój ziemniaki. Zagotuj go w osolonej wodzie, aż stanie się miękki, a następnie spuść wodę do innego pojemnika, nadal będzie potrzebny do gotowania. Ziemniaki należy dokładnie zmiażdżyć, aby nie pozostały grudki. Po zmiażdżeniu dodaj trochę wody, w której gotowano ziemniaki, a następnie dodaj do niego olej i gałkę muszkatołową.
robiąc puree, połóż pokrojony boczek na dobrze rozgrzanej patelni i smaż go na złoty kolor. Następnie przykryj patelnię pokrywką, aby boczek nie ostygł.
następnie dokładnie ubij powstały puree trzepaczką, aby stopiło się prawie przewiewnie i lekko wzrosło. Następnie połóż go na talerzu i udekoruj smażonymi plasterkami boczku na wierzchu. Pamiętaj, że ten przepis kulinarny jest przeznaczony na 3-4 porcje. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy