zupa uszna po węgiersku halasle
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ziemniaki i paprykę, którą ugotowaliśmy, kroimy w małe paski. Zagotuj wodę w rondlu i wyślij tam świeżo pokrojone ziemniaki i pieprz. Gotuj przez kilka minut, po czym włóż łososia(lub pstrąga-jak chcesz) do naszego rondla. I gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany.
teraz na patelni usmaż cebulę, wcześniej pokrojoną w cienkie pół-pierścienie, Dodaj do niej koncentrat pomidorowy. Po minucie do naszego smażenia dodajemy obrane i niezbyt drobno posiekane pomidory. Smaż przez kilka minut i dodaj smażenie do zupy. Podsumowując, do naszej cudownej zupy dodajemy ubite jajko i trochę papryki chili. Pozwól mu się zagotować. To wszystko! Przepis babci jest gotowy! Smacznego!
nawiasem mówiąc, bardzo polecam Młode czerwone wytrawne wino lub szampan Derbent "Brut"do ucha. Odpowiednie będą białe wytrawne i musujące wina.
teraz na patelni usmaż cebulę, wcześniej pokrojoną w cienkie pół-pierścienie, Dodaj do niej koncentrat pomidorowy. Po minucie do naszego smażenia dodajemy obrane i niezbyt drobno posiekane pomidory. Smaż przez kilka minut i dodaj smażenie do zupy. Podsumowując, do naszej cudownej zupy dodajemy ubite jajko i trochę papryki chili. Pozwól mu się zagotować. To wszystko! Przepis babci jest gotowy! Smacznego!
nawiasem mówiąc, bardzo polecam Młode czerwone wytrawne wino lub szampan Derbent "Brut"do ucha. Odpowiednie będą białe wytrawne i musujące wina.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g