Zupa uszna po węgiersku halasle

Zachwyć swoje domowe Węgierskie ucho! Ten przepis na zupę po węgiersku halasle opowiedziała mi babcia i używam go od wielu lat-jest bardzo prosty i okazuje się bardzo smacznym jedzeniem!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 40 % 2 g
22 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
ziemniaki i paprykę, którą ugotowaliśmy, kroimy w małe paski. Zagotuj wodę w rondlu i wyślij tam świeżo pokrojone ziemniaki i pieprz. Gotuj przez kilka minut, po czym włóż łososia(lub pstrąga-jak chcesz) do naszego rondla. I gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany.
teraz na patelni usmaż cebulę, wcześniej pokrojoną w cienkie pół-pierścienie, Dodaj do niej koncentrat pomidorowy. Po minucie do naszego smażenia dodajemy obrane i niezbyt drobno posiekane pomidory. Smaż przez kilka minut i dodaj smażenie do zupy. Podsumowując, do naszej cudownej zupy dodajemy ubite jajko i trochę papryki chili. Pozwól mu się zagotować. To wszystko! Przepis babci jest gotowy! Smacznego!

nawiasem mówiąc, bardzo polecam Młode czerwone wytrawne wino lub szampan Derbent "Brut"do ucha. Odpowiednie będą białe wytrawne i musujące wina.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy