skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zwracam uwagę na przepis kulinarny na bardzo smaczne Wietnamskie danie-ciasta Tung. To prawdziwie Wietnamskie danie zdecydowanie powinno spodobać się każdemu koneserowi egzotycznego jedzenia.
aby przygotować paszteciki, najpierw namocz ryż w zimnej wodzie przez 5-6 godzin. Fasola również wymaga wstępnego namaczania, ale potrzebuje więcej czasu. Fasolę najlepiej moczyć przez noc.
więc zalej już namoczoną fasolę wrzącą wodą w durszlaku, a następnie zetrzyj ją i Posol.
teraz zmiel mięso wieprzowe w maszynce do mięsa i dodaj do niego drobno posiekaną cebulę, posiekany filet z anchois. Sól i pieprz mięso mielone.
opłucz liście kapusty i zawiń je w durszlak z wrzącą wodą. Następnie dodajmy je jeden na jednego. Na liściach kapusty kładziemy kolejno ryż, fasolę, mięso mielone, a następnie fasolę i ryż. Zwijamy się w rolkę w taki sam sposób, jak zwijamy gołąbki. Każdą rolkę można, dla wytrzymałości, związać nitkami. Podobnie używamy resztek nadzienia i liści kapusty.
pozostaje nam tylko spawać te rolki. Wrzuć je do wrzącej wody i gotuj przez około 15 minut. Ugotowane ciasta należy ostrożnie wycisnąć i można je podawać. Do tego dania zwykle podaje się strąki pieprzu.
oto taki ciekawy przepis. Pieczemy i smażymy placki, a Wietnamczycy gotują.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Natychmiastowy suchy ryż - 374 kcal / 100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g