Paszteciki Tuń

pyszne Wietnamskie paszteciki z białej kapusty i wieprzowiny!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 75 % 24 g
137 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zwracam uwagę na przepis kulinarny na bardzo smaczne Wietnamskie danie-ciasta Tung. To prawdziwie Wietnamskie danie zdecydowanie powinno spodobać się każdemu koneserowi egzotycznego jedzenia.

aby przygotować paszteciki, najpierw namocz ryż w zimnej wodzie przez 5-6 godzin. Fasola również wymaga wstępnego namaczania, ale potrzebuje więcej czasu. Fasolę najlepiej moczyć przez noc.

więc zalej już namoczoną fasolę wrzącą wodą w durszlaku, a następnie zetrzyj ją i Posol.

teraz zmiel mięso wieprzowe w maszynce do mięsa i dodaj do niego drobno posiekaną cebulę, posiekany filet z anchois. Sól i pieprz mięso mielone.

opłucz liście kapusty i zawiń je w durszlak z wrzącą wodą. Następnie dodajmy je jeden na jednego. Na liściach kapusty kładziemy kolejno ryż, fasolę, mięso mielone, a następnie fasolę i ryż. Zwijamy się w rolkę w taki sam sposób, jak zwijamy gołąbki. Każdą rolkę można, dla wytrzymałości, związać nitkami. Podobnie używamy resztek nadzienia i liści kapusty.

pozostaje nam tylko spawać te rolki. Wrzuć je do wrzącej wody i gotuj przez około 15 minut. Ugotowane ciasta należy ostrożnie wycisnąć i można je podawać. Do tego dania zwykle podaje się strąki pieprzu.
oto taki ciekawy przepis. Pieczemy i smażymy placki, a Wietnamczycy gotują.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Natychmiastowy suchy ryż - 374   kcal / 100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy