kolby z rubiecza

cóż, czy nie masz ochoty spróbować Dania o tej nazwie?! Tego lata odwiedziłam Polske i oczywiście skosztowałam wspaniałej polskiej kuchni. Z krajowymi atrakcjami gastronomicznymi & quot; zawsze interesujące do poznania. Tak więc w menu prawie każdej przyzwoitej restauracji wśród zup na pewno znajdziesz polskie jedzenie zwane flakami. To pyszne danie można przygotować samemu, wystarczy uzbroić się w cierpliwość. Głównym składnikiem tego przepisu kulinarnego są flaki wołowe.
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 14 % 3 g
123 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

blizna musi być starannie przygotowana, aby nie miała żadnych obcych zapachów. Aby to zrobić, zeskrob flaki nożem, jeszcze lepiej-szczotką, kilkakrotnie spłucz zimną wodą, zagotuj i wlej bulion. W razie potrzeby tę procedurę można powtórzyć. Teraz przygotujemy bulion kostny, odlejemy połowę i ugotujemy flaczki w bulionie pozostałym w rondlu. Zajmie to około 4 godzin, ale nie szukamy łatwych sposobów! Zwłaszcza, że danie jest warte wysiłku! Następnie włóż połowę warzyw, wstępnie posiekanych, do bulionu. A druga połowa musi być smażona w tłuszczu. Mąkę lekko smażymy w tłuszczu, rozcieńczamy połową bulionu, który odlaliśmy i gotujemy. Ugotowane flaki kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do sosu mącznego, dodajemy tam warzywa i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z tartym serem, papryką, majerankiem i imbirem. Teraz możesz skosztować legendarnego polskiego Dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal / 100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g
  • Flaki - 97   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy