Barszcz zimny z rybą i rzodkiewką

smakuj lato w każdej łyżce orzeźwiającej zimnej zupy!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
40 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min
jeśli wszystko pierwszy dania rybne w Twojej domowej diecie ograniczają się do ucha, to z pewnością docenisz kulinarny przepis na wspaniały zimny barszcz z rybą i rzodkiewką: świeży, orzeźwiający, lekki, o zapachu chłodnego letniego poranka. To jedzenie jest bardzo przydatne, zawiera wiele witamin, należy do kuchni rosyjskiej.
gotujemy dokładnie umyte buraki w skórce, dodając ocet do wody. Następnie ugotowaną świeżą rybę dokładnie kroimy, uwalniamy z kości i chrząstki, a następnie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w oleju roślinnym. Już ugotowane buraki są obrane i wcierane na grubej tarce. Drobno posiekaj kapustę. Włóż kapustę, cebulę, buraki do rondla z grubym dnem, wlej trochę bulionu lub wody z octem i gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut na małym ogniu. Gdy warzywa będą gotowe, dodaj pozostałą wodę do rondla, zagotuj i ostudź. Gdy jedzenie ostygnie, obierz rzodkiewkę, a następnie drobno posiekaj (możesz ją zetrzeć), napełnij niezbyt gęstą śmietaną i wyślij do barszczu. Do każdego talerza wkładamy gotowaną rybę, napełniamy zimnym barszczem i dekorujemy zielenią koperkową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy