Barszcz krzyworogi zimny

letni barszcz z dodatkiem fasoli! Zdrowe i smaczne!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 33 % 3 g
węglowodany 56 % 5 g
52 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

bardzo ciekawy, moim zdaniem, przepis kulinarny na doskonałe danie kuchni rosyjskiej o nazwie "zimny barszcz krivorogsky". Wspaniałe letnie jedzenie, zdrowe, zdrowe; dla tych, którzy marzą o utracie wagi, w sam raz.
wszystko zaczyna się od rozdrabniania kapusty, a następnie gotowania jej we wrzącej lekko osolonej wodzie. Gdy woda się zagotuje, musisz wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Podczas gotowania ziemniaków (co zajmie około 15 minut) gotujemy fasolę w osobnym rondlu. Pokrój słodką paprykę w pół-pierścienie, oczyszczając ją z ziaren. Buraki kroimy w paski i wysyłamy na patelnię do duszenia z olejem roślinnym, octem i koncentratem pomidorowym. Osobno smażyć cebulę, marchewkę startą na grubej tarce, korzeń pietruszki. Tutaj zasypiamy mąkę, pozwalamy jej lekko zmienić kolor, a następnie dodajemy trochę wody. Do barszczu wysyłamy naszą fasolę, paprykę, duszone buraki i pieczeń z marchewką i cebulą. Gotuj przez dziesięć minut. Następnie spróbuj soli, ile potrzebujesz, pieprz, w razie potrzeby wlej cukier. Barszcz schładzamy, a następnie wkładamy do lodówki. Do każdego talerza wkładamy świeże zioła i łyżkę kwaśnej śmietany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy