skład / składniki
metoda gotowania
Tabbouleh to prosty przepis na sałatkę, która jest bardzo smaczna i zdrowa. Ten posiłek jest odpowiedni dla wegetarian i każdego, kto przestrzega zdrowej diety.
w przypadku tabbouleh bulgur wlać do naczynia z grubym dnem, zalać wrzącą wodą, szczelnie przykryć pokrywką i pozostawić na pół godziny. Wskazane jest owinięcie naczyń ręcznikiem, aby bulgur odparował, a cała woda została wchłonięta. Umyj pietruszkę i zieloną cebulę, osusz. Do sałatki potrzebujemy tylko liści pietruszki. Wskazane jest, aby posiekać warzywa bardzo drobno, im drobniejsze, tym lepiej. Pomidory kroimy w kostkę. Jeśli pomidory są bardzo soczyste, możesz spuścić nadmiar soku. Miętę dla większego aromatu lepiej posiekać rękami, a nie nożem. Dodaj gotowy bulgur do ziół, pomidorów i mięty. W osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z jednej cytryny, sól i dobrze ubij, aż masa stanie się biała. Gotowy sos wlać sałatkę i dobrze wymieszać. Pachnące jedzenie jest gotowe! Jeśli w domu są liście zielonej sałaty, tabbouleh można położyć na sałatce. Tabbouleh jest podawany na zimno. Ten kulinarny przepis można włączyć do letniego menu piknikowego.
na dobry nastrój: prawdziwy Wegetarianin zabije krowę, sprzeda mięso - a za zarobione pieniądze kupi sobie wegetariańskie jedzenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g