skład / składniki
metoda gotowania
"Piri-Piri" jak wiesz, jest to bardzo gorzki i pikantny sos. Jego ojczyzną jest Portugalia. Ale teraz i u nas stał się popularny. Więc chcę podzielić się przepisem na kurczaka dusz w tym sosie. Ten przepis kulinarny spodoba się wszystkim miłośnikom pikantnych.
prawdopodobnie od samego początku powiem Ci, jak gotowałem"Piri-Piri". Weź mały rondel i włóż tam dwa rodzaje pieprzu i sok z cytryny. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około piętnaście minut. Następnie potrzebujesz blendera, który zamieni to wszystko w jednorodną masę. Dodaj olej i sól do smaku.
przechodzimy do naszego kurczaka. Weź dużą i głęboką patelnię, usmaż kurczaka, który został wcześniej pokrojony na kawałki. Następnie wrzuć tutaj wszystkie nasze warzywa,w tym pasternak,cynamon, sól i pieprz. Ale bez papryki. Dodamy go na końcu. Wlej również 750 gramów wody.Tomite pół godziny.
przenieś mięso i warzywa na talerz. I włóż sos do płynu, który pozostał na patelni. Zobaczcie sami. Jeśli lubisz bardzo pikantne jedzenie, możesz więcej. To wszystko według Twojego gustu. Zagotuj trochę więcej.
teraz możesz podlać kurczaka warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g