cukinia z cebulą i twarogiem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Bierzemy to warzywo, najlepiej małe. Obierz, a następnie zanurz we wrzącej osolonej wodzie. Chłodzić. Przeciąć na pół i ostrożnie wyjąć środek. Ale nie wyrzucaj, nadal nam się przyda.
Krok 3:
Teraz przejdźmy do farszu. Smaż cebulę na maśle i dodaj tutaj środek cukinii, tylko na początku należy ją dobrze wycisnąć.
Krok 4:
Wrzuć tutaj mąkę i wlej mleko cały czas mieszając, aby nie było grudek.
Krok 5:
Gdy nasza masa zgęstnieje, zdejmij z ognia, dodaj jajka, twaróg, sól i pieprz.
Krok 6:
Nadziewamy cukinię. Następnie ostrożnie układamy je na wysmarowanej olejem patelni i wkładamy do piekarnika na pół godziny.
Krok 7:
Ten posiłek może być podawany jako dodatek. i możesz jako niezależne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g