cukinia z cebulą i twarogiem

pyszna cukinia dla zdrowego odżywiania! Wydawałoby się, że można gotować z cukinii. Cóż, usmaż go, zrób kawior i duś z warzywami. Ale nie. Jest jeszcze jeden przepis kulinarny, który moim zdaniem powinien ci się spodobać. To cukinia z cebulą i twarogiem.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 60 % 15 g
węglowodany 24 % 6 g
169 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy to warzywo, najlepiej małe. Obierz, a następnie zanurz we wrzącej osolonej wodzie. Chłodzić. Przeciąć na pół i ostrożnie wyjąć środek. Ale nie wyrzucaj, nadal nam się przyda.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz przejdźmy do farszu. Smaż cebulę na maśle i dodaj tutaj środek cukinii, tylko na początku należy ją dobrze wycisnąć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wrzuć tutaj mąkę i wlej mleko cały czas mieszając, aby nie było grudek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy nasza masa zgęstnieje, zdejmij z ognia, dodaj jajka, twaróg, sól i pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nadziewamy cukinię. Następnie ostrożnie układamy je na wysmarowanej olejem patelni i wkładamy do piekarnika na pół godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ten posiłek może być podawany jako dodatek. i możesz jako niezależne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy