francuski omlet z owocami

niezwykłe połączenie składników o subtelnym smaku na talerzu. Dzięki dość staromodnemu przepisowi z Francji możesz poczuć wyrafinowanie i wyrafinowanie Dania takiego jak omlet.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 21 % 5 g
157 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
na początek ubij jajka lekkim ruchem ręki. Nie trzeba tego robić przez długi czas. Najważniejsze, aby nie przesadzić, ponieważ w tym przypadku omlet może okazać się dość twardy.
gdy nasze jajka są gotowe, możesz dodać gruszkę lub świeży jabłkowy do powstałej masy. Delikatnie wymieszaj. Następnie podpalamy patelnię, pożądane jest, aby miała nieprzywierającą powłokę i rozpuść na niej masło. Ważne jest, aby upewnić się, że olej nie zacznie się palić.
na rozgrzanym oleju smażyć cienkie naleśniki z masy jajecznej, zanim uzyskają złotą skórkę. Gdy będą gotowe, musisz ostrożnie złożyć je na pół.
teraz nadszedł dla nas ostatni, ale ważny moment – zaprojektujemy nasze danie. Aby to zrobić, musimy przygotować sos śmietanowy. Przygotowanie go jest bardzo proste. Wlej śmietanę do jakiegoś pojemnika i dodaj wanilinę i cukier, a następnie dobrze wymieszaj, aby cukier trochę się rozpuścił. Bierzemy płaski talerz i wlewamy przygotowany sos do jego środka, a na wierzch można dodać trochę kremu czekoladowego. Aby stworzyć rodzaj pajęczyny, weź nóż i lekko poprowadź go do mieszanki sosu i śmietany.
w gotowej sieci układamy gotowy omlet.
podałem tylko jeden sposób na zaprojektowanie francuskiego omletu. Możesz trochę użyć wyobraźni, a otrzymasz swoje wykwintne arcydzieło.
to wszystko przysmak z dalekiej Francji jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy