francuski omlet z owocami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek ubij jajka lekkim ruchem ręki. Nie trzeba tego robić przez długi czas. Najważniejsze, aby nie przesadzić, ponieważ w tym przypadku omlet może okazać się dość twardy.
gdy nasze jajka są gotowe, możesz dodać gruszkę lub świeży jabłkowy do powstałej masy. Delikatnie wymieszaj. Następnie podpalamy patelnię, pożądane jest, aby miała nieprzywierającą powłokę i rozpuść na niej masło. Ważne jest, aby upewnić się, że olej nie zacznie się palić.
na rozgrzanym oleju smażyć cienkie naleśniki z masy jajecznej, zanim uzyskają złotą skórkę. Gdy będą gotowe, musisz ostrożnie złożyć je na pół.
teraz nadszedł dla nas ostatni, ale ważny moment – zaprojektujemy nasze danie. Aby to zrobić, musimy przygotować sos śmietanowy. Przygotowanie go jest bardzo proste. Wlej śmietanę do jakiegoś pojemnika i dodaj wanilinę i cukier, a następnie dobrze wymieszaj, aby cukier trochę się rozpuścił. Bierzemy płaski talerz i wlewamy przygotowany sos do jego środka, a na wierzch można dodać trochę kremu czekoladowego. Aby stworzyć rodzaj pajęczyny, weź nóż i lekko poprowadź go do mieszanki sosu i śmietany.
w gotowej sieci układamy gotowy omlet.
podałem tylko jeden sposób na zaprojektowanie francuskiego omletu. Możesz trochę użyć wyobraźni, a otrzymasz swoje wykwintne arcydzieło.
to wszystko przysmak z dalekiej Francji jest gotowy. Smacznego!
gdy nasze jajka są gotowe, możesz dodać gruszkę lub świeży jabłkowy do powstałej masy. Delikatnie wymieszaj. Następnie podpalamy patelnię, pożądane jest, aby miała nieprzywierającą powłokę i rozpuść na niej masło. Ważne jest, aby upewnić się, że olej nie zacznie się palić.
na rozgrzanym oleju smażyć cienkie naleśniki z masy jajecznej, zanim uzyskają złotą skórkę. Gdy będą gotowe, musisz ostrożnie złożyć je na pół.
teraz nadszedł dla nas ostatni, ale ważny moment – zaprojektujemy nasze danie. Aby to zrobić, musimy przygotować sos śmietanowy. Przygotowanie go jest bardzo proste. Wlej śmietanę do jakiegoś pojemnika i dodaj wanilinę i cukier, a następnie dobrze wymieszaj, aby cukier trochę się rozpuścił. Bierzemy płaski talerz i wlewamy przygotowany sos do jego środka, a na wierzch można dodać trochę kremu czekoladowego. Aby stworzyć rodzaj pajęczyny, weź nóż i lekko poprowadź go do mieszanki sosu i śmietany.
w gotowej sieci układamy gotowy omlet.
podałem tylko jeden sposób na zaprojektowanie francuskiego omletu. Możesz trochę użyć wyobraźni, a otrzymasz swoje wykwintne arcydzieło.
to wszystko przysmak z dalekiej Francji jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g