skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ubij jajka, sos sojowy, zioła i majonez. Wszystkie składniki razem. W przypadku japońskiego omletu wskazane jest użycie prostokątnej patelni (specyficzna porcja, już o tym wspomnieliśmy), nie mam takiej, smażyłem na zwykłej. myślę, że smak z tego niewiele się zmienił)) wlej cienką warstwę mieszanki jajecznej na patelnię, rozprowadź na całej powierzchni, usmaż i zwiń rolką po jednej stronie patelni. Ponownie wlej mieszaninę jajek na pozostałą powierzchnię patelni, podnieś smażony naleśnik, aby mieszanina dostała się pod niego, ponownie usmaż i złóż wszystko razem na drugą stronę. Kontynuujemy, aż wylejemy całą mieszankę jajeczną. To bardzo ekscytujące toczyć bułkę jajeczną w tę iz powrotem!! :)
podczas serwowania pokrój omlet na kawałki i udekoruj czerwonym kawiorem.
jak mówią Japończycy, itadakimasu! :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g