omlet po japońsku

pyszny, pikantny i satysfakcjonujący omlet według japońskiego przepisu na śniadanie! Japońska kuchnia ... Kiedy słyszę to zdanie, to tak, jakby cała japońska kultura pojawiła się na moim oku. Specyficzna porcja, stosowanie wyłącznie naturalnych składników, specjalne zasady etykiety podczas jedzenia potraw-wszystko to obejmuje wyrażenie "kuchnia japońska". Oczywiście przede wszystkim przychodzą na myśl ulubione przez wszystkich i tak modne bułki, które stały się w ostatnich latach. Ale jak rozumiesz, bułki to nie jedyne japońskie jedzenie) chcę ci opowiedzieć kulinarny przepis na japoński omlet. Spróbuj, spodoba ci się nawet sam proces gotowania!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 62 % 23 g
węglowodany 14 % 5 g
257 kcal
IG: 80 / 20 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.


ubij jajka, sos sojowy, zioła i majonez. Wszystkie składniki razem. W przypadku japońskiego omletu wskazane jest użycie prostokątnej patelni (specyficzna porcja, już o tym wspomnieliśmy), nie mam takiej, smażyłem na zwykłej. myślę, że smak z tego niewiele się zmienił)) wlej cienką warstwę mieszanki jajecznej na patelnię, rozprowadź na całej powierzchni, usmaż i zwiń rolką po jednej stronie patelni. Ponownie wlej mieszaninę jajek na pozostałą powierzchnię patelni, podnieś smażony naleśnik, aby mieszanina dostała się pod niego, ponownie usmaż i złóż wszystko razem na drugą stronę. Kontynuujemy, aż wylejemy całą mieszankę jajeczną. To bardzo ekscytujące toczyć bułkę jajeczną w tę iz powrotem!! :)
podczas serwowania pokrój omlet na kawałki i udekoruj czerwonym kawiorem.
jak mówią Japończycy, itadakimasu! :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy