roladki ze słodkiej papryki z tuńczykiem

bardzo zdrowe i niesamowicie smaczne bułki!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 20 % 4 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Przedstawiam wam kolejny kulinarny przepis na wspaniałe włoskie danie: bułki ze słodkiej papryki z tuńczykiem. To jedzenie z pewnością spodoba się wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej.
aby przygotować to danie, najpierw będziemy musieli usmażyć paprykę jako całość na węglach lub szaszłykach. Gdy ich skóra jest lekko pokryta bąbelkami i zwęglona, zdejmij z ognia.
teraz pozwól papryce ostygnąć przez pięć minut, a następnie pokrój ją na ćwiartki i usuń nasiona i resztę wnętrzności.
następnie polej kawałki tuńczyka sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj, aby kawałki ryby zostały namoczone w soku i lekko posiekane.
drobno posiekaj czosnek, pietruszkę i seler. Wymieszaj te składniki w osobnej misce. Okazało się, że nadzienie do pieprzu. Dodaj wstępnie pokrojone oliwki do tego nadzienia. I oczywiście sól i pieprz.
połóż paprykę na stole i umieść nadzienie w każdej ćwiartce. Następnie zwiń każdy kawałek nadziewanej papryki w rolkę.
włóż gotową paprykę do lodówki na godzinę. Gdy bułki ostygną, potrawy można podawać i podawać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Tuńczyk w oleju roślinnym - 190   kcal/100g
  • Tuńczyk we własnym soku - 96   kcal/100g
  • Tuńczyk świeży - 101   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy